torsdag 15 december 2011

Saffransskorpor..

..ett måste under juletider!

Ingredienser

100 g Smör
1 - 2 kuvert saffran a 0,5 g
50 g grovhackad skalad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl russin (om man gillar det)
Jag använder 0,5 gr saffran & tycker att det räcker. Hackar även i hasselnötter ist sötmandel & russin. Smaken e som baken.. ;)

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i saffran och låt svalna. Grovhacka mandeln.
2. Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med saffran och mandeln.
3. Blanda samman mjöl,russin,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg.
4. Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
5. Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter.
6. Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar